Bloid

Bloid

Westfries voor blij, staat voor snoeiharde grovende en strakke herrie. Een metal cocktail met een goede berg death, trhash, vleugje grind en een blackmetal topping.
Ontstaan in 2006 en na een line up verandering in 2017 sterker dan ooit.
Ondanks de zware beukende klanken is de band erg luchtig, de nummers zijn snoeihard maar hebben thema’s zoals een serie moordenaar met alzheimer en de meest verschrikkelijke kater die je ooit zal hebben. De single “the Fight” gaat bijvoorbeeld over de stoere praatjes in elke comment sectie op het internet, een grote bek maar in het echte leven zullen ze die niet opentrekken.
Deze single is ook te vinden op Youtube + Spotify etc.

Er zijn in de afgelopen jaren al behoorlijk wat optredens verzorgd door heel Nederland. Uitschieters zijn de supports die Bloid heeft mogen verzorgen voor Sepultura, Pro-Pain, Arch Enemy, Gojira, Hatesphere, Textures en Sinister.

Na diverse demo ́s (‘Bloid’ 2006, ‘Chaos, dat had je vroeger niet’ 2008, ‘Momentum’ 2009) is in 2014 het eerste full length album ‘Rise to Ruination’ uitgebracht. Dit album is opgepikt door het Italiaanse label Wormhole Death en heeft de band een distributie deal in Europa en Japan opgeleverd. Momenteel werkt Bloid aan nieuw werk, In 2018 kwamen de singles “The Fight” en “Black” uit, allebij te vinden op zowel Youtube als alle andere online streaming diensten.